Az Emberi Erőforrások Minisztériuma „A nemek egyenlő esélyű részvételének biztosítását célzó, speciális hazai tehetséggondozó programok támogatása”című pályázati kiírásra benyújtott, NTP-NEER-170006 azonosítójú, „Te is légy STEM csillag!”
című pályázatot támogatásban részesítette.

Célja a középiskolás lányok szemléletformása, érdeklődésének felkeltése a STEM (Science,Technology, Engineering, Mathematics) területek iránt, a közvetlen kapcsolatok kiépítése a közép- és felsőfokú oktatás és az intézmények, vállalkozások között. 

A PROJEKT

Az I. félévi alapozóban, lehetőleg szombati napokon, látogatásokat terveztünk a legendás Bolyai Intézetbe, az ELI-ALPS-hoz, a Biológiai Kutató Központba, az EPAM új, Tisza-parti irodaházába és felkeltettük a lányok érdeklődését az SZTE Mérnöki Karon folyó innovációs gondolkodás, izgalmas kutatások iránt is. A II. félévben az alapprogramot látogató 50-60 főből, motivációs levéllel választottuk ki azt a 25 középiskolás leánytanulót, akiknek a felsőoktatási intézményekkel és az EPAM szegedi irodájával együttműködve, speciális fejlesztő kurzust kínáltunk. A programok a tanulók számára térítésmentesek voltak. 


0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük