A Soroptimist Club elnöki feladatait 2000-2002. között a vezetőség – rr. Venetiáner Anikó, dr. Boda Krisztina és Gujdár Judith – és a klub tagjainak aktív közreműködésével láttam el. A korábbi elnökök által elindított sikeres programokat, támogatásokat folytattuk. A pénz-, és a tárgyi adományok mellett munkánk során elsősorban az emberi kapcsolatok értékét emeltük ki, így nem csupán adtunk, hanem kaptunk is, mosolyt és szeretetet.

Jelképünkké vált, hogy a karácsony előtti gyűjtésünk alkalmával az adományozást egy-egy piros almával köszönjük meg. Fontos számunkra, hogy a szegedi Sólyom utcai diákok részére történő ajándékok átadása mellett a gyermekek megható ünnepségén személyesen is részt vegyünk, sokunk számára ez jelentette a karácsonyi ünnepi készülődés kezdetét.

Az olvasás évére 2002. évben pályázatot írtunk a szegedi gimnáziumi és szakközépiskolai tanulók részére a” Női eszményképem a XXI. században” címmel.

A Családsegítő Központ Őszikék klubját támogattuk és részt vettünk a nyugdíjasok összejövetelein. Segítséget nyújtottunk, illetve részt vettünk külföldi jótékonysági szervezetek, személyek adományozási feladatainak végrehajtásában, szemészeti mikroszkóp Gelsenkirchen-Buer Klub adományénak átadása, Isaszegen Segítő ház építkezéséhez anyagilag hozzájárultunk, kolozsvári magyar fiatal PhD képzésen való részvételének támogatása.

Felvettük a kapcsolatot a hasonló elvek szerint működő szegedi jótékonysági klubbal – Rotary klub,- és megismerkedtünk más értékes civil kezdeményezés képviselőjével, tevékenységével dr. Muszbek Katalin a Magyar Hospice Alapítvány elnökével.

Tovább folytattuk az évi jótékonysági vacsoraestünk megrendezését, amely egyrészt anyagilag segít a jótékonysági feladataink megvalósításában, másrészt lehetőséget teremt, hogy mások is megismerhessék tevékenységünket.

Szoros kapcsolatot tartottunk a hazai és a nemzetközi társklubokkal, nemzetközi rendezvényeken vettünk részt ( berni-, budapesti soroptimist club, Klub Pannonia gyűlése, Soroptimist-East kongresszus, németországi Unio jubileuma).

Adományaink

  • 5 gyermek évi étkezési költségének megfizetése (Sólyom u.-i óvoda és iskola, Weöres Sándor Ált. Isk.)
  • könyvek adományozása,
  • élelmiszer, sporteszköz, készségfejlesztő játékok szegedi intézmények tanulóinak ( Sólyom u.-i óvodának és iskola, Waltner Károly Gyermekotthon, Klebelsberg óvoda),
  • vitamin adományozása Ásotthalom, Zákányszék, Kübekháza rászorult gyermekeinek, időseinek,
  • Új-szegedi játszótér felújításához hozzájárulás,